Casa Tartufo e Mare

Charm in Le Marche

Wandelen en fietsen

Ben je sportief aangelegd? Dan zijn er ook in Le Marche legio mogelijkheden om aan je trekken te komen. Het glooiende heuvellandschap met hier en daar een venijnig colletje (of col) is een pittige uitdaging, vooral als je van fietsen of mountainbiken houdt. In 2009 is de Giro langs geweest met de langste en zwaarste etappe van dat jaar. Voor de minder geoefenden is langs de vlakke kust fietsen ook erg leuk, in Senigallia staat, op initiatief van het stadsbestuur, een gratis fiets voor je klaar!

Le Marche leent zich ook bijzonder voor allerlei wandelactiviteiten. In de omgeving van Fratte Rosa kunt u mooie wandelingen en fietstochten maken. De paden (sentieri) zijn goed toegankelijk en de routes zijn duidelijk aangegeven met bewegwijzering. En natuurlijk is het wandelen in één van de vele natuurparken een heel aangename bezigheid.

Skiën en Snowboarden

Skiën kunt u op een dik half uurtje rijden vanaf Casa Tartufo e Mare, op de Monte Catria (1700m). Er zijn nieuwe installaties en liften aangelegd op de 9 km piste! Natuurlijk kunt u tijdens het skiën genieten van heerlijke hapjes en drankjes uit Le Marche, in het restaurant op de piste. Ski's of snowboards kunt u ook ter plaatse huren.

Meer skimogelijkheden vind je in de Monte Sibellini (tot boven de 2000m).

Meer informatie hierover vind je op www.catriaski.it en op www.scimarche.it

Golfen

Twee mooie golfbanen bevinden zich op een uurtje. De oude 18 holes baan in Sirolo Conerogolf en de moderne 18 holes baan Riviera Golf. In het schitterende natuurgebied Conero ligt een golfbaan, zo sla je twee vliegen in een klap.... Vooral een aanrader in de rustige maanden, april, mei, oktober en november.

Watersport

Zeilen, wind- en kitesurfing kun je doen bij Senigallia, aan de Adriatische kust, zo'n 30 min van Fratte Rosa. In Marotta en Senigiallia zijn er windsurfscholen.

Avontuurlijke sporten

Parachutespringen kan je doen in de school nabij Fano.

Liefhebbers van bergbeklimmen vinden zeker hun gading in de Apennijnen.

@ Copyright Casa Tartufo e Mare

  • Facebook Social Icon

Charm in Le Marche

  • Facebook Social Icon

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa Tartufo e

Mare

 

 

 

 

 

 

 

 

Charm in Le Marche

@ Copyright Casa Tartufo e Mare

tartufoemare@gmail.com

(+32) (0)485.51.38.68