Casa Tartufo e Mare

Charm in Le Marche

In de Marche kun je heel lekker en tegelijk goedkoop eten. Bekend zijn de gerechten met truffel, onder andere in Aqualagna (de stad van de truffels op 20 minuutjes van Fratte Rosa) en op de weg doorheen de Gola del Furlo.

Omdat de kust nooit ver weg is, vind je ook vele restaurantjes met visspecialiteiten. Spaghetti alle Vongole of Frutti Mare zijn overheerlijk! De Marchegiani houden zoals alle Italianen enorm van kinderen en maken voor de allerkleinsten de lekerste pastas en pizzas, zelfs als ze niet op de kaart staan! Heel leuk zijn de lokale restaurants die je in nagenoeg elk dorpje vindt, zo zijn er ook 2 restaurants in Fratte Rosa waarvan er één ook pizzas in de oven bakt.

De wijnen uit Le Marche beginnen ook buiten Le Marche bekend te geraken.

De bekendste wijnen uit de regio zijn de witte Verdicchio en Bianchello del Metauro en de rode Rosso Piceno en Rosso Conero. Wijn halen kan in de supermarkt, maar natuurlijk ook bij de lokale wijnboer. In de buurt van Fratte Rosa vind je diverse goede cantinas waar je wijn kunt proeven en kopen, zoals domein Terra Cruda in Fratte Rosa, domein Fiorini in Barcchi en domein Bucchini in Isola di Fano.

Cartoceto is bekend om zijn goede olijfolie. Je vindt hier de zuiverste olijfolie van Italië in dit mooi gelegen dorpje.

In elk dorpje is er een wekelijkse markt waar de plaatselijke boeren hun biologische groenten en fruit verkopen. De Marken zijn trouwens de streek waar de biolandbouw in Europa haar oorsprong vond in de jaren 70. Heel wat restaurants bieden dan ook vlees en groenten aan van eigen kweek.

Ijsjes (gelato) in alle smaken en kleuren kan je eten in elk stadje in het binnenland of aan de kust. Alleen al in Fossombrone (meest dichtbije stadje van Fratte Rosa) vind je 3 ijsbars !

En zoals de echte Italianen moet je zeker de heerlijke capuccino en caffe in de kleine plaatselijke bars proeven. Ze zijn onovertroffen en spotgoedkoop !

@ Copyright Casa Tartufo e Mare

  • Facebook Social Icon

Charm in Le Marche

  • Facebook Social Icon

 

 

 

 

 

 

 

 

Casa Tartufo e

Mare

 

 

 

 

 

 

 

 

Charm in Le Marche

@ Copyright Casa Tartufo e Mare

tartufoemare@gmail.com

(+32) (0)485.51.38.68